E-mail

06 53 22 59 08

Contact

voor burgers, bedrijven en openbaar bestuur

ecologische economie

Loket Groene Transitie

Heb jij daarvoor gestemd?
Het gemeentebestuur De Bilt van 2006 t/m 2019

Een nieuw boek van Ebbe

Financiële zorgen

De huidige financiële situatie bij de gemeente is nijpend, na jarenlange verliezen sinds 2003 van totaal bijna 40 miljoen euro. Het College heeft in de raadsvergadering van juni jl. gesteld dat er (nog) geen sluitende begroting is voor de komende jaren. Dat was de aanleiding voor de fractie van Beter De Bilt om in de Gemeenteraad een beroep te doen op Ebbe Rost van Tonningen om een rapportage met aanbevelingen te schrijven.

Ervaringen in het gemeentebestuur

Ebbe heeft totaal 12 jaar in het gemeentebestuur De Bilt gezeten, waarvan 10,5 jaar als gemeenteraadslid en 1,5 jaar als wethouder. Hij heeft daarin van alles meegemaakt en met 4 burgemeesters gewerkt. Hij was fractievoorzitter en oppositieleider, voorzitter van raadscommissies en nam deel aan de agendacommissies voor de Raad. Lijsttrekker van twee verschillende partijen, in gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en 2014 respectievelijk met 3 en 4 zetels winst. In juni 2018 heeft Rost van Tonningen afscheid genomen.

Mediation

Zijn rapportage wordt een boek, dat Ebbe ook ziet als een verantwoording aan de kiezer. Veel burgers hebben behoefte om te weten hoe de gemeenteraad werkt en hoe hun belastinggeld wordt gebruikt. Ebbe wil de aanbevelingen in zijn boek presenteren als een mediation proces. De kunst van mediation is om tegenstellingen van belanghebbenden te overbruggen door een gemeenschappelijk nieuw perspectief te ontwikkelen.

Marktdag

Rost van Tonningen staat op zaterdag 14 september op de marktdag aan de Dorpsstraat in De Bilt. Met een stand ‘Het Loket’. Daar verstrekt hij een korte schets van zijn boek en noteert hij bestellingen. Hij wil het boek publiceren in de tweede helft van september 2019 in een beperkte oplage.

© 2021 Ebbe Rost van Tonningen - Alle rechten voorbehouden